gele-vrouwDe blauwe man heeft je gevonden, gele vrouw! En wat ben jij blij dat de blauwe man jou gaat ondersteunen. Jij bent namelijk goed in het contact leggen met mensen en je weet altijd wel een leuke opmerking te maken of prikkelende vraag te stellen. Je bent extravert, enthousiast, charmant en optimistisch. Hierdoor heb je ervoor gezorgd dat je in no-time een goede relatie hebt met de businessunit managers, waarvoor jij de financiële businesspartner bent.

Je mist alleen wel wat structuur, feiten en doelgerichtheid in je werk. Gelukkig heb je daarvoor de blauwe man. Hij zorgt ervoor dat jij kunt vlammen in je rol als businesspartner. In deze rol ben je als eerste gericht op de relatie met je stakeholders. Hierna voel je haarfijn aan hoe je de stakeholders kunt overtuigen van je adviezen. Dit doe je vaak op een creatieve en speelse manier. Je benoemt kort de feiten, aangeleverd door de blauwe man. Vervolgens overtuig je hen door je enthousiasme en creatieve ideeën.

Als dit leidt tot een heftige discussie, dan voel je je niet fijn. Je wilt graag de gezellige sfeer weer terug. Dit doe je door een leuke opmerking of grap te maken, waardoor iedereen weer even kan relativeren. Indien dat niet helpt en de discussie vooral gaat over feiten en details, dan haak je af. Je toont weinig interesse meer en gaat wat met je mobiel spelen. De vragen die je gesteld worden over de inhoud verwijs je door naar je blauwe man.

Eigenlijk komt een gespannen sfeer niet vaak voor, want jij zorgt ervoor dat jouw stakeholders je weten te vinden en graag aan jou advies vragen. Dat vind jij ook heerlijk, je ervaart het als erkenning en krijgt er nog meer energie van. De blauwe man waardeer je om zijn structuur en als hij teveel in de details zit, dan trek je hem eruit: Kijk vooruit en naar de grote lijn, die kleine verschillen hebben heus geen invloed op het geheel en doe niet altijd zo moeilijk. De blauwe man ergert zich weleens aan je luide stem en je vele lachen. Kan het af en toe wat stiller op de werkvloer?

Hoe meer vragen je krijgt des te afwisselender wordt je werk en des te leuker vind jij het. Graag laat je zien hoe goed en leuk je bent en je hoopt dat ook terug te horen van je collega’s. Bij een afscheidsetentje van je manager hoor je jou vanuit de verte al lachen, je bent aanwezig! Net voor het etentje word je gevraagd een kort woordje te houden voor je manager. Je vindt dat geen probleem en improviseert een korte speech, waarin je een aantal leuke herinneringen vertelt Heel even sta je ook stil bij de band die je hebt gehad met je manager, maar als je de emoties voelt opkomen, maak je snel een leuke grap. Er wordt hard gelachen en de sfeer zit er weer goed in.

Aan het eind van de avond komt er een onbekende dame naast je zitten. Zij stelt zich voor als je nieuwe manager en laat direct weten dat zij er is om de afdeling naar een hoger niveau te brengen. Volgende week heb je een kennismakingsgesprek met haar – je nieuwe rode manager. Hoe ga jij je hierop voorbereiden, gele vrouw?

Wil jij weten hoe je jezelf het beste kan voorbereiden op een gesprek met je rode manager? Maak eens zelf een gedragsprofiel. Meld je aan via info@deeffectievefinancial.nl. Je krijgt inzicht in jouw waarde voor de organisatie en hoe je effectief kunt communiceren met de rode vrouw!