blauwe-man-2

Gezocht: Blauwe Man

Ben jij de blauwe man? De man die elke vraag beantwoord met feiten en details, de man die kalm en rustig blijft onder elke situatie, de man die doelgericht werkt, de man die zijn tijd uit het oog verliest omdat hij zo betrokken is bij zijn werk? Ja?, Dan ben jij de ideale man voor controles, analyses en onderbouwing vanuit theorie en feiten.

Dan herken je vast ook het volgende:

Je bent degene die de bron van financiële kennis is, die de ogen en oren is van goed en fout. Van grote waarde voor de organisatie, een bouwsteen en loyaal persoon die tot in detail uitzoekt waar het mis gaat.

Je vindt jezelf eigenlijk wel goed, laat een ander maar bewijzen dat hij jouw kennis van zaken heeft en dus jouw vertrouwen verdient. Je treedt anderen kritisch tegemoet en zal pas iets van jezelf laten zien als een ander dat gedaan heeft en je deze persoon vertrouwt.

Je houdt van waardering en als iemand anders iets niet weet, kan die het aan je vragen. Ik hoef van jou geen kop koffie te verwachten of een social talk. Je bent dol op mijn inhoudelijke vragen en kunt ze als geen ander beantwoorden. Als ik je aanspreek als expert gaan je ogen twinkelen en als ik je bedank, dan wuif je dat weg.

En dan zie ik jou, blauwe man,  bij de borrel, ietwat verlegen nippend aan een biertje. Na het eerste biertje kom je los, leuke woordgrapjes en droge humor.

Je wordt gevraagd een praatje te houden. Je vindt dat  niet fijn en bovendien onnodig…de feiten spreken voor zich. Onzekerheid komt naar boven, maar je zet door en houdt een kort praatje.

Je laat je gevoel niet zien. Gevoel heeft volgens jou geen nut. Je wilt je bezighouden met feiten en regelgeving, niet hoe jij je hierbij voelt. Je wilt de controle houden.  Als alles onder controle is dan geeft dat energie! Hoe jij de wereld ziet, zo is de wereld!

Blauwe man je hebt het helemaal voor elkaar, je hebt de kennis , de inhoud en de controle!

Tja, en dan meldt zich de gele vrouw die jou, dé blauwe man zoekt. Zij is extravert en zeer goed in het contact leggen met mensen en heeft jou nodig om succesvol te zijn in haar werk als business partner.

Hoe ga jij hiermee om? Hoe stel je jezelf op tegen het extraverte gedrag en dat opportunisme?

Wil jij weten hoe je haar het beste kan ondersteunen vanuit je blauwe gedrag? Maak een gedragsprofiel bij www.deeffectievefinancial.nl dan zie wat jouw waarde, als blauwe man, voor een gele vrouw kan zijn!