Hoe vitaal bent u IN uw werk?

3436664563_dbb8126a1a_oAls trouw bezoeker aan de sportschool zie ik veel mensen zwetend actief zijn op verschillende toestellen. “Blijf je langer fit” zei eens een bekende van mij die ik aldaar zag “rennen” op een loopband. De bekende zwoegde vervolgens voort, terwijl ik naar de spinning les ging om mijzelf ook maar eens uit te leven.

Op deze manier werken aan vitaliteit is natuurlijk prima maar geeft dit ook de vitaliteit op het werk?

 

 

Fysiek oké, maar toch moe?

Al fietsende op de spinningfiets bedacht ik echter dat, hoewel er zeker een lijntje is tussen fysieke gezondheid en mentale weerbaarheid, ik in mijn dagelijks werk als coach en trainer, fysiek gezonde en dus vitale mensen tref maar die er toch “doorheen zitten”.

Onlangs besprak ik met een coachee zijn situatie, hij zei: “Ik sport drie keer per week, voel me helemaal het mannetje als ik klaar ben, sta fris op maar kom doodmoe thuis. Wat doe ik verkeerd?”.

Bij het doorvragen bleek dat er op het werk de laatste weken weer frequent gesproken werd over bezuinigingen en mogelijk gedwongen ontslagen. Niet openlijk maar vooral in de wandelgangen worden de “plannen” van de directie besproken en geïnterpreteerd. Met de nodige “kleur” wordt duidelijk dat er op een andere manier moet worden gewerkt. Meer automatisering, minder handarbeid, meer naar buiten, minder naar binnen. De termen over de aanleiding en het gevolg vliegen in het coachgesprek om mijn oren.

Gevolgen van veranderingen

Op mijn vraag of hij de verandering eerder heeft zien aankomen, kan de coachee alleen maar bevestigend antwoorden. “Ja, natuurlijk weet je dat er iets gaat veranderen, maar ik heb altijd gedacht dat het mijn deurtje wel voorbij zal gaan. Financiën is per slot van rekening toch het kloppende hart van de organisatie?”

Ik vroeg hem wat uit de geruchtenstroom hem zorgen baarde. “Niet zo zeer dat er iets gaat veranderen, maar ik hoor wel eens dat ik anders moet gaan werken. Ik weet niet, zeker nu ik dit werk vijftien jaar naar volle tevredenheid doe, of ik wel anders kan werken. Ik heb mijn inhoudelijke kennis wel op peil gehouden, maar nu zeggen ze dat het daar niet meer om gaat.”

Vitaal IN het werk

We maken vervolgens een brug tussen het werk en de sportschool. Op mijn vraag in hoeverre hij zich bewust heeft “getraind” om klaar te zijn voor een dergelijke verandering, geeft hij toe dat hij zich vooral met de inhoud heeft beziggehouden en niet met de veranderingen in de financiele functie. Zowel in het teamoverleg als in de persoonlijke werkoverleggen met zijn manager hebben ze het wel eens over het ontwikkelen van vaardigheden gehad, maar ook de manager zag het niet als belangrijk om hem en zijn collega’s daar een training voor aan te bieden.

De coachee bevestigd dat hij nu dus onvoldoende voorbereid is op dé verandering en dat hij dus niet vitaal IN zijn werk zat. Wel fit en krachtig in het lijf, maar als “uitvoerder” niet helemaal “fit” voor de toekomstige ontwikkeling.

Noodzaak om ook Vitaal IN het werk te blijven

Veranderingen als geschetst door de coachee zijn eerder regel dan uitzondering. In veel organisaties worden veranderingen op werkniveau doorgevoerd en zal dit een terugkerend proces blijven. Hoe er veranderd gaat worden, is vaak nog wel de vraag, maar dat er verandert gaat worden is zeker.

Het is daarom goed om zowel als medewerker en als organisatie de vraag te stellen: hoe Vitaal IN het werk bent u en hoe Vitaal is uw organisatie daardoor?. Zijn de medewerkers wendbaar genoeg om mee te kunnen met de verandering, hebben ze de juist skills en zijn ze klaar voor de aanpassing.

Ik denk graag met u mee. 

Cees van Schaik –  Coach voor financials

De Effectieve Financial