JanWillemdeJong kopie

Met een coach leer je nieuwe technologische ontwikkelingen te relateren aan jezelf

Pak je rol als financial in de nieuwe ontwikkelingen. De concurrenten zijn er ook mee aan de slag. Weet hoe je dat moet toepassen en dat is breder dan je huidige functie. Met een loopbaancoach kom je sneller tot de kern om beter te worden’ zegt Jan-Willem de Jong, processpecialist bij zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid.

Jan-Willem de Jong is 35 jaar, getrouwd en vader van een dochter en behoort tot de subtop van de Nederlandse schaakwereld. Een analist met het oog voor het menselijke. Twee jaar geleden is hij via zijn vorige werkgever in contact gekomen met loopbaancoaching. Welke inzichten hebben hem dit gebracht en hoe heeft hij het traject ervaren? De Effectieve Financial vroeg deze procesanalist en schaker naar zijn ervaringen.  

Twee jaar geleden ben je gestart met een loopbaancoachingstraject. Hoe heeft dat jou geholpen?

Mijn drijfveren, talenten en gedrag met iemand samen in kaart brengen hebben mij veel inzicht gegeven. Hoe ik reageer op gedrag van andere mensen en hoe ik daar beter mee om kan gaan. Ik kreeg meer zekerheid over wat ik wel kan en juist ook wat ik niet kan. Hoe zit ik als mens in elkaar, werk gerelateerd, maar ook zeker over de balans werk en privé.

Hoe gaat zo’n gesprek met een coach?

Een goede coach neemt de tijd om jou te leren kennen. Een goede coach kan geen standaardverhaal hebben, maar gaat op zoek naar je behoeften en past daar zijn programma op aan. Op basis van de intake is mijn coach eigen invulling gaan geven aan het traject. Na zulke gesprekken was ik erg moe, want een coach helpt en dwingt je om na te denken over diepere onbewuste drijfveren, zaken waar je zelf normaal gesproken niet over nadenkt. Dat geeft inzicht. Hij spart met je om het beste in je naar boven te halen.

Wat pas je nu nog toe in je functie qua dingen die je geleerd hebt?

Mijn coach (Erik Boon, red.) werkte onder andere met het DISC-profiel.

Onlangs heb ik dat bij mijn collega’s geïntroduceerd om zo samen inzicht te krijgen in onze gedragsprofielen en samenwerking te verbeteren. En ik heb nog regelmatig contact met mijn coach om te sparren. Ik heb leren verder te kijken, bij te blijven bij ontwikkelingen en binnen mijn organisatie de waarde te laten zien van nieuwe technologieën.

Waarom zouden alle financials een loopbaancoachtraject moeten volgen?

De nieuwe technologieën volgen elkaar snel op. Ik ben 35 jaar, nog relatief jong, maar de nieuwe technologie gaat razend hard. Verzekeraars lopen misschien nog wat achter op banken, maar zijn een inhaalslag aan het maken. De concurrentie is er mee bezig. Met al die nieuwe ontwikkelingen moet je wat. Ook al weet je niet precies wat het inhoudt. Met een coach leer je vooruitkijken, verder te kijken dan waar je nu mee bezig bent. Met een coach leer je om die nieuwe technologieën te relateren aan jezelf waardoor je inspiratie krijgt om ze toe te passen binnen je werk.

Welke veranderingen zie jij binnen de financiële functie waar rekening mee gehouden moet worden?

Er zijn drie trends die eraan komen op grote schaal en waar je je binnen een financiële functie echt in moet verdiepen. Robotisering, blockchain en process mining. Op het gebied van robotisering is er al veel informatie te vinden en ook wat dit gaat betekenen. Blockchain hoor je al steeds meer, een ingewikkeld proces om echt te begrijpen, maar je kunt je ook focussen op de toepassing voor je werk. En process mining zie ik ook als nieuwe technologie. Door deze software maak je data visueel en wordt het veel eenvoudiger om procesverbeteringen door te voeren. Een coach kan je helpen om deze ontwikkelingen toe te passen in een breder perspectief dan je huidige functie.

Tot slot, de lezers van deze nieuwsbrief zijn financials. Wat is jouw advies aan financials die op zoek zijn naar een coach?

Het zit in de mens niet te willen veranderen. Controllers hebben ook de rol niet gehad om voorop te lopen. Maar de ontwikkelingen gaan snel en je moet er wat mee. Werken met een coach die ook verstand heeft van jouw business zal zorgen dat je sneller tot de kern komt om aan jezelf te werken om beter te worden. Oftewel, door samen te werken met een loopbaancoach ben je sneller dan alleen. Zoek een goede coach die inhoudelijke kennis heeft van jouw business. Hij of zij zal je mensgericht en werk gerelateerd kunnen helpen. Mijn coach kon dus direct met concrete voorbeelden komen en herkenden mijn voorbeelden omdat hij de financiële functie kent. De ontwikkelingen gaan snel, concurrenten staan niet stil, zorg dat je een rol blijft spelen als financial.

Niet alleen als schaker moet je vooruitdenken, anticiperen en een strategie bepalen, ook als Financial!