Uitreiking eerste exemplaar onderzoeksrapport: Wat is het gedragsprofiel van de succesvolle controller?

De Effectieve Financial formeel van start

Op dinsdag 10 maart hebben Erik Boon en Cees van Schaik het startschot gegeven van De Effectieve Financial, hét bedrijf voor persoonlijke en professionele ontwikkeling van financials. Tijdens een effectieve presentatie werden de gasten meegenomen bij het ontstaan van de organisatie, een door hen gehouden onderzoek en het productaanbod van De Effectieve Financial.

Cees van Schaik van De Effectieve FinancialAls start bracht Cees de gasten op een dwaalspoor door zichzelf op een zeer antieke, stigmatiserende wijze te introduceren, door het voorlezen van zijn CV. Gelukkig bleek dit met een vooropgezet plan te zijn, waarmee de heren duidelijk wilden maken dat van een financial tegenwoordig iets anders mag worden verwacht. Dat er iets anders van een financial wordt verwacht blijkt ook duidelijk uit de resultaten van het onderzoek.

 De  Effectieve financial van startErik en Cees namen de gasten stap voor stap, maar in een gedegen tempo, mee naar de opzet en de uitkomsten van het onderzoek naar het Gedragsprofiel van de succesvolle Businesscontroller. Met ondersteunende beelden presenteerden de heren de highlights van het onderzoek met als belangrijkste conclusie dat er een significant verschil bestaat in het gedrag van een Business Controller in vergelijking met de Financial Controller. Dit verschil wordt het meest duidelijk bij de weergave van het DISC-wiel. De gedragsvoorkeuren zijn geplot in een wiel en waarbij de afstand tussen het gedrag van de financial controller en business controller erg goed zichtbaar is. Erik en Cees legden de gasten uit dat de “kleuren” uit de DISC-systematiek goed waarneembaar zijn.

Cees van Schaik van De Effectieve FinancialOm dit ook te laten ervaren werd de presentatie afgesloten met een interactieve oefening. Elke deelnemer kreeg vier vlaggetjes in de DISC-kleuren: Rood, Geel, Groen en Blauw. Aan de hand van de door Erik en Cees voorgelezen stellingen over gedragsaspecten van controllers, mochten de gasten hun vers opgedane kennis toetsen. Per stelling konden de gasten dan één vlag “heisen” en ook nog in een “aangewezen hoek” gaan staan. Alleen de gasten die de juiste vlag opstaken, konden doorgaan met de oefening. Uiteindelijk bleven er twee gasten over die de laatste stelling ook goed hadden voorzien van de juiste kleur.

Tot slot van het formele gedeelte nam Erik Boon het woord om formeel het eerste exemplaar van het kleurrijke rapport van het onderzoek te overhandigen. Hiertoe werd Renate Boekensteijn, Global Record To Report manager van Unilever uitverkoren. Uiteraard ontvingen ook de andere gasten een exemplaar en onder het genot van een afsluitend drankje werd nog even nagepraat over de opgedane inzichten.

 uitreiking eerste exemplaar onderzoek  effectieve controller

Benieuwd naar het rapport en de dienstverlening van De Effectieve Financial, kijk dan snel verder op onze website www.deeffectievefinancial.nl  of vraag zelf een exemplaar aan